Opći uvjeti poslovanja

PODACI O PODUZEĆU

Naziv: Original Brands d.o.o.
Sjedište: Lonjička 2, 10000 Zagreb
Adresa ureda: Sv. Barbare 30, 10408 Velika Mlaka
Telefon: 098/228-740
E-mail: support@originalbrands.hr

OIB: 74133199923
MB: 4889525

Članovi društva: Stela Jakičić
Osobe ovlaštene za zastupanje: Dubravko Jakičić

Imex banka d.d., Tolstojeva 6, 10000 Zagreb,
IBAN: HR7124920081100031913

Original Brands društvo s ograničenom odgovornošću za trgovinu i usluge upisano je u Trgovački sud u Zagrebu pod brojem Tt-18/7692-4.

Narudžbe
Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem elektronskog formulara.

Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe odnosno plati naručeni proizvod.

U trenutku kada je narudžba zaprimljena, prodavatelj će elektronskim putem u obliku mail-a obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod naručen.

Cijena proizvoda
Cijene su izražene u kunama (HRK), sadrže PDV i vrijede za sve načine plaćanja u trenutku obavljanja kupnje.
Cijena robe utvrđena je za svaki proizvod pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranicu za svaki proizvod podložan je kontroli na više razina, no bez obzira na to postoji mogućnost nastanka greške jer je u pitanju ljudski faktor, a po prirodi stvari ne može se raditi o automatskom unosu. Takve situacije su izvanredne i tvrtka Original Brands d.o.o. se unaprijed ispričava kupcima ako dođe do takve greške.Cijene vrijede u trenutku narudžbe i nemaju rok valjanosti.

Akcijska prodaja
Original Brands d.o.o. će periodično stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju. Trajanje akcijske prodaje, ograničenje količine robe, visina popusta i ostali uvjeti bit će jasno i detaljno opisani. Nakon isteka roka akcijske prodaje, Original Brands d.o.o. neće primati nove narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

Način plaćanja
Kupac može izvršiti plaćanje putem:
• Predračuna /virmana (podaci za uplatu: Original Brands d.o.o., Lonjička 2, 10000 Zagreb, IBAN: HR7124920081100031913). Kupac uplatu može izvršiti putem internet bankarstva,putem banke, pošte ili FINE.
• Kreditnim /debitnim karticama

Dostava
Naručene proizvode koji su na zalihi, šaljemo dostavnom službom u roku od 3-7 radnih dana od dana primitka uplate na naš žiro račun. Iznimno, uslijed rasprodanosti pojedinog artikla, nepredviđenih okolnosti, moguće je da isporuka traje nešto dulje od navedenog roka, o čemu ćete biti obaviješteni putem e-maila. Sve narudžbe izvršene vikendom ili neradnim danom šaljemo prvi sljedeći radni dan. Robu ne isporučujemo na temelju potvrde o uplati, već tek nakon što uplata bude vidljiva na našem žiro računu.
Dostava se obračunava prema cjeniku ugovorenim s dostavnom službom:
• za Hrvatsku 29,00 kn s uključenim PDV-om
Za narudžbe iznad 350,00 kn dostava je besplatna.

Zbog mogućnosti da 2 ili više kupaca istovremeno predaju narudžbu na Cmok web trgovini, postoji mogućnost da informacija o dostupnosti proizvoda ne bude istovjetna sa stvarnom raspoloživosti i dostupnosti. Takvu situaciju nije moguće predvidjeti, ona je izvanredna i biti će riješena u najkraćem roku. Tvrtka Original Brands d.o.o. učiniti će sve što je potrebno kako bi u primjerenom roku isporučila naručeni proizvod, ili ako naručeni proizvod ipak ne bude na raspolaganju, kupac će o tome biti obavješten i biti će mu ponuđen raspoloživ proizvod, koji je po svojim karakteristikama najsličniji proizvodu koji nije bilo moguće isporučiti. Narudžba kupca će se smatrati potvrđenom i pravovaljanom tek nakon što se kreira i ispiše maloprodajni račun

Obveze kupca
Kupac je dužan platiti cijenu kupljenog proizvoda. Kupac je dužan preuzeti kupljene proizvode prilikom isporuke. Obveza kupca je da osigura informacije o dostavnoj adresi i eventualnim dodatnim detaljima vezano uz dostavu. Za sve reklamacije kupac je ovlašten obratiti se na e-mail: support@originalbrands.hr.

Klikom na “dodaj u košaricu” kupac izjavljuje:
• da je u skladu sa zakonom stariji od 18 godina
• da nije lišen poslovne sposobnosti
• da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni

Reklamacije, prigovori i povrati
U slučaju zahtjeva za povratom robe iz opravdanih razloga, kupac je dužan uputiti pisani prigovor i to e-mailom na support@originalbrands.hr, ili preporučenom pošiljkom na adresu: Lonjička 2, 10000 Zagreb.

Kupac ima pravo na opravdani prigovor i na povrat robe u sljedećim slučajevima:
• Isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu
• Isporuka robe koja nije naručena
• Isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja

Rok za podnošenje reklamacije je 14 dana od primitka paketa.

Original Brands d.o.o. potvrdit će primitak prigovora pisanim putem, a odgovor poslati po čl.10.st.5. Zakona o zaštiti potrošača u roku od 15 (petnaest) dana od primitka prigovora.
Kupac se moli da u prigovoru navede broj narudžbe, broj računa i svoje korisničko ime radi brže i kvalitetnije obrade prigovora.
Sva roba koju prodajemo je ispravno skladištena u originalnoj ambalaži.
U slučaju reklamacije na robu koja ima grešku ili je oštećena, kupac ima pravo na zamjenu za neoštećeni i valjani proizvod. Trošak dostave zamjenskog proizvoda u cijelosti snosi Original Brands d.o.o.
U slučaju reklamacije na robu kojoj je istekao rok trajanja, kupac ima pravo na zamjenu za proizvod sa valjanim rokom trajanja. Trošak dostave zamjenskoj proizvoda u cijelosti snosi Original Brands d.o.o.

Pravo kupca na odustajanje od kupovine
U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, kupac ima pravo u roku od 14 dana zatražiti povrat novca nedvosmislenom izjavom na e-mail (support@originalbrands.hr) bez navođenja razloga za svoju odluku. Kupac je dužan proizvod vratiti neoštećen, u originalnoj ambalaži, u istom stanju u kojem ga je zaprimio, osim ako je proizvod uništen, izgubljen, pokvaren ili se je njegova količina promijenila, a da za to kupac nije odgovoran. Kupac proizvod mora vratiti zajedno s računom.
Kupac, u vezi s otkazom ugovora, jedino snosi troškove povrata proizvoda. Proizvod je potrebno vratiti u roku od 30 dana od poslane obavijesti o otkazivanju kupnje.

Prodavatelj se obvezuje izvršiti povrat uplaćenog iznosa služeći se istim sredstvima plaćanja kojim se koristio kupac prilikom plaćanja osim ako kupac izričito ne pristane na neko drugo sredstvo plaćanja, te uz pretpostavku da kupac ne bude obvezan platiti nikakve dodatne troškove za takav povrat.

Povrat novca izvršiti ćemo najkasnije u roku 14 dana od zaprimanja zahtjeva za odustajanje od kupovine i po primitku proizvoda.

Adresa za povrat robe:

Original Brands d.o.o.
Sv. Barbare 30
10408 Velika Mlaka

Gubitak prava na raskid ugovora o kupoprodaji
Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora u slučajevima propisanim člankom 79. Zakona o zaštiti potrošača, tj. ako je:
• predmet ugovora roba ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja Prodavatelja, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava Kupca na jednostrani raskid ugovora
• ugovor prodavatelj u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak kupca te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora ako ugovor bude u potpunosti ispunjen
• predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji kupca ili koja je jasno prilagođena kupcu
• ako je predmet Ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima,
• ako je predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe

Zaštita osobnih podataka
Original Brands d.o.o. obvezuje se Vaše osobne podatke štititi sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (AZOP-1), te neće ni u kojem slučaju predati Vaše podatke neovlaštenim trećim osobama. Osobni podaci koje dajete dobrovoljno, prilikom registracije ili kupnje, Original Brands d.o.o. koristit će u svrhu obrade narudžbe, slanje promotivnih materijala i radi provjere i autorizacije prilikom plaćanja kreditnim karticama. Prilikom ispunjavanja podataka za dostavu dajete Vašu suglasnost za obradu Vaših podataka. Svi korisnici imaju pravo zatražiti izmjenu ili nadopunu netočnih ili nepotpunih podataka slanjem obavijesti na: support@originalbrands.hr

Kako bi se zaštitili osobni podaci i korisnik je odgovoran za osiguranje sigurnosti svoje adrese e-pošte, korisničkog imena i lozinke.

Ukoliko više ne želite primati newslettere i naš promidžbeni materijal, možete zatražiti brisanje iz naše evidencije putem e-maila: support@originalbrands.hr

Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka
Original Brands d.o.o. obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici internet trgovine Cmok i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Izjava o sigurnosti online plaćanja

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.
CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.
Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.
Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.
Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Hvala što koristite CorvusPay!

Izjava o konverziji
Sva plaćanja biti će izvršena u hrvatskim kunama (HRK). Iznos za koji će biti terećena vaša kreditna kartica se dobiva kroz konverziju cijene iz eura u hrvatske kune prema važećoj tečajnoj listi Hrvatske Narodne banke.

All payments will be effected in Croatian Kuna (HRK). The charged amount on your credit card account is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations.

Izjava o odgovornosti
Original Brands d.o.o. ulaže napore kako bi osigurali ispravnost i ažurnost svih podataka koji su objavljeni na stranici. Međutim, promjene cijena, karakteristika proizvoda i rokova isporuke mogu biti tako brzo da ne uspijemo ispraviti podatke na našoj internetskoj stranici. U tom slučaju, kupac će biti obaviješten o promjenama i omogućit će mu se otkazivanje narudžbe ili zamjena za drugi proizvod.

Odgovornost za materijalne nedostatke
Original Brands d.o.o. odgovara za materijalne nedostatke proizvoda koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske posebice Zakonu o obveznim odnosima.
Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete.

Cijena proizvoda
Cijene su izražene u kunama (HRK), sadrže PDV i vrijede za sve načine plaćanja u trenutku obavljanja kupnje.
Cijena robe utvrđena je za svaki proizvod pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranicu za svaki proizvod podložan je kontroli, no bez obzira na to postoji mogućnost nastanka greške jer je u pitanju ljudski faktor, a po prirodi stvari ne može se raditi o automatskom unosu. Cijene vrijede u trenutku narudžbe i nemaju rok valjanosti.
Akcijska prodaja
Original Brands d.o.o. će periodično stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju. Trajanje akcijske prodaje, ograničenje količine robe, visina popusta i ostali uvjeti bit će jasno i detaljno opisani. Nakon isteka roka akcijske prodaje, Original Brands d.o.o. neće primati nove narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

Način plaćanja
Kupac može izvršiti plaćanje putem:
• Predračuna /virmana (podaci za uplatu: Original Brands d.o.o., Lonjička 2, 10000 Zagreb, IBAN: HR7124920081100031913)
• Kreditnim /debitnim karticama (American Express®, MasterCard®, Maestro®, Visa)
https://www.americanexpress.com/hr/network/

http://www.pbzcard.hr/hr/online-usluge/jamstvo-sigurne-online-kupnje

https://www.mastercard.hr/hr-hr.html

http://www.maestrocard.com/gateway/index.html

https://www.visa.com.hr/

Pravo kupca na odustajanje od kupovine
U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, kupac ima pravo, u roku od 14 dana, odustati od kupovine i zatražiti povrat novca, nedvosmislenom izjavom na e-mail adresu: support@originalbrands.hr bez navođenja razloga za svoju odluku.

Iznimka od ovoga ovlaštenja odnosi se na proizvode za koje čl.79. Zakona o zaštiti potrošača isključuje pravo na jednostrani raskid ugovora.

Nakon toga, kupac je dužan proizvod vratiti neoštećen, u originalnoj ambalaži, u istom stanju u kojem ga je zaprimio, osim ako je proizvod uništen, izgubljen, pokvaren ili se je njegova količina promijenila, a da za to kupac nije odgovoran. Kupac proizvod mora vratiti zajedno s računom koji je primio uz robu. Prilikom vraćanja robe, Cmok internet trgovina moli kupca da robu zapakira u originalnu ambalažu kako bi se izbjegla eventualna oštećenja, i jako je važno dobro učvrstiti dijelove ambalaže radi što bolje zaštite od oštećenja prilkom povrata

Sukladno čl.77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača, kupac je odgovran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda, koja je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom.

Cmok internet trgovina obavještava kupce da će eventualnu umanjenu vrijednost kupljenog, tj. vraćenog proizvoda glede oštećenja ambalaže ili oštećenja proizvoda, utvrđivati za svaki vraćeni proizvod, te će o tome obavjestiti kupca e-mailom.

Preporuka kupcima:

  • Prilikom primitka robe, ukoliko je ambalaža oštećena, dostavljaču je potrebno skrenuti pozornost na tu činjenicu. Ako kupac ne reklamira oštećenje ambalaže dostavljaču, smatra se da je preuzeo proizvod s neoštećenom ambalažom.
  • Ukoliko je ambalaža prilikom primitka proizvoda neoštećena, vodite računa da pažljivo otvorite ambalažu, uz što manje oštećivanje.
  • Prilikom primitka, provjerite ispravnost i funkcionalnost proizvoda i nemojte proizvod koristiti i njime rukovati, ukoliko je neispravani namjeravate ga vratiti.

Kupac, u vezi s otkazom ugovora i odustajanjem od kupovine, sam snosi troškove povrata proizvoda Prodavatelju. Proizvod je potrebno vratiti Prodavatelju najkasnije u roku od 14 dana od poslane obavijesti o otkazivanju kupnje.

Prodavatelj se obvezuje izvršiti povrat uplaćenog neto iznosa maloprodajne vrijednosti robe, bez troškova dostave. Povrat novca izvršiti će se na žiro račun Kupca, koji je Kupac dužan dostaviti Prodavatelju prilikom obavjesti o odustajanju od kupnje. Prodavatelj nije dužan snositi troškove povrata robe. Povrat novca izvršiti ćemo najkasnije u roku 14 dana nakon primitka vraćenog proizvoda.

Adresa za povrat robe:

Original Brands d.o.o.
Sv. Barbare 30
10408 Velika Mlaka

Gubitak prava na raskid ugovora o kupoprodaji
Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora u slučajevima propisanim člankom 79. Zakona o zaštiti potrošača, tj. ako je:
• predmet ugovora roba ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja Prodavatelja, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava Kupca na jednostrani raskid ugovora
• ugovor prodavatelj u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak kupca te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora ako ugovor bude u potpunosti ispunjen
• predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji kupca ili koja je jasno prilagođena kupcu
• ako je predmet Ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima,
• ako je predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe

Zaštita osobnih podataka
Original Brands d.o.o. obvezuje se Vaše osobne podatke štititi sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (AZOP-1), te neće ni u kojem slučaju predati Vaše podatke neovlaštenim trećim osobama. Osobni podaci koje dajete dobrovoljno, prilikom registracije ili kupnje, Original Brands d.o.o. koristit će u svrhu obrade narudžbe, slanje promotivnih materijala i radi provjere i autorizacije prilikom plaćanja kreditnim karticama. Prilikom ispunjavanja podataka za dostavu dajete Vašu suglasnost za obradu Vaših podataka. Svi korisnici imaju pravo zatražiti izmjenu ili nadopunu netočnih ili nepotpunih podataka slanjem obavijesti na: support@originalbrands.hr

Kako bi se zaštitili osobni podaci i korisnik je odgovoran za osiguranje sigurnosti svoje adrese e-pošte, korisničkog imena i lozinke.

Ukoliko više ne želite primati newslettere i naš promidžbeni materijal, možete zatražiti brisanje iz naše evidencije putem e-maila: support@originalbrands.hr

Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka
Original Brands d.o.o. obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici internet trgovine Cmok i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Izjava o konverziji
Sva plaćanja biti će izvršena u hrvatskim kunama (HRK). Iznos za koji će biti terećena vaša kreditna
kartica se dobiva kroz konverziju cijene iz eura u hrvatske kune prema važećoj tečajnoj listi
Hrvatske Narodne banke.

All payments will be effected in Croatian Kuna (HRK). The charged amount on your credit card account is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations.

Izjava o odgovornosti
Original Brands d.o.o. ulaže napore kako bi osigurali ispravnost i ažurnost svih podataka koji su objavljeni na stranici. Međutim, promjene cijena, karakteristika proizvoda i rokova isporuke mogu biti tako brzo da ne uspijemo ispraviti podatke na našoj internetskoj stranici. U tom slučaju, kupac će biti obaviješten o promjenama i omogućit će mu se otkazivanje narudžbe ili zamjena za drugi proizvod.

Odgovornost za materijalne nedostatke
Original Brands d.o.o. odgovara za materijalne nedostatke proizvoda koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske posebice Zakonu o obveznim odnosima.
Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete.

Materijalni nedostatak postoji:
• ako stvar nema potrebna svojstva za svoju redovitu uporabu ili za promet,
• ako stvar nema potrebna svojstva za posebnu uporabu za koju je kupac nabavlja, a koja je bila poznata prodavatelju ili mu je morala biti poznata,
• ako stvar nema svojstva i odlike koje su izrijekom ili prešutno ugovorene, odnosno propisane,
• kad je prodavatelj predao stvar koja nije jednaka uzorku ili modelu, osim ako su uzorak ili model pokazani samo radi obavijesti,
• ako stvar nema svojstva koja inače postoje kod drugih stvari iste vrste i koja je kupac mogao opravdano očekivati prema naravi stvari, posebno uzimajući u obzir javne izjave prodavatelja, proizvođača i njihovih predstavnika o svojstvima stvari (reklame, označavanje stvari i dr.),

Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, te je kupac dužan usporediti primljene artikle s računom, ukoliko nešto nedostaje dužan je u roku od osam dana uputiti pisani prigovor prodavatelju jer naknadne reklamacije se neće uvažavati.

Ukoliko proizvod ima nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari, što kupac utvrdi po otvaranju proizvoda – kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili sniženje cijene.

Podaci o proizvodima
Fotografije proizvoda simboličan su prikaz i ne jamče svojstva proizvoda. Original Brands d.o.o. ističe kako su fotografije informativne ilustracije te također ne može jamčiti stopostotnu točnost svih prikazanih informacija o proizvodima i uslugama. U slučaju odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na web stranici, Original Brands d.o.o. obvezuje se izmijeniti narudžbu i kontaktirati kupca za dogovor oko alternativnih rješenja. Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na: support@originalbrands.hr

Pravne obavijesti
Internet trgovina www.cmok.hr je vlasništvo poduzeća Original Brands d.o.o. koje i upravlja trgovinom. Svi sadržaji objavljeni u trgovini vlasništvo su Original Brands d.o.o. i ne mogu se koristiti, kopirati, reproducirati ili na druge načine distribuirati bez dopuštenja poduzeća Original Brands d.o.o. te se moraju poštovati sva pravila o autorskim pravima.

Zamatanje poklona
Kupac prilikom kupnje poklona može od nas zatražiti zamatanje. Fiksna cijena zamatanja poklona je 15 kn i vrijedi za sve naručene proizvode u košarici. Posebne želje i napomene o zamatanju i kome je poklon namijenjen možete nam napisati u napomenama prilikom kupnje.
Ukoliko kupac nema posebnih napomena i želja, poklon ćemo zamotati u neutralni ukrasni papir ili celofan. U takvom slučaju kupac nema pravo na prigovor i žalbu osim u slučaju oštećenja papira prilikom transporta.

Završne odredbe
Prihvaćanjem ovih uvjeta kupnje kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihvaća da oni čine sastavni dio ugovora.
Potvrdom narudžbe Kupac potvrđuje da je pročitao Opće uvjete poslovanja, da se s njima slaže te da oni čine sastavni dio Ugovora o kupnji.

Odgovornost za materijalne nedostatke
Original Brands d.o.o. odgovara za materijalne nedostatke proizvoda koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske posebice Zakonu o obveznim odnosima.
Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete.

Materijalni nedostatak postoji:
• ako stvar nema potrebna svojstva za svoju redovitu uporabu ili za promet,
• ako stvar nema potrebna svojstva za posebnu uporabu za koju je kupac nabavlja, a koja je bila poznata prodavatelju ili mu je morala biti poznata,
• ako stvar nema svojstva i odlike koje su izrijekom ili prešutno ugovorene, odnosno propisane,
• kad je prodavatelj predao stvar koja nije jednaka uzorku ili modelu, osim ako su uzorak ili model pokazani samo radi obavijesti,
• ako stvar nema svojstva koja inače postoje kod drugih stvari iste vrste i koja je kupac mogao opravdano očekivati prema naravi stvari, posebno uzimajući u obzir javne izjave prodavatelja, proizvođača i njihovih predstavnika o svojstvima stvari (reklame, označavanje stvari i dr.),

Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, te je kupac dužan usporediti primljene artikle s računom, ukoliko nešto nedostaje dužan je u roku od osam dana uputiti pisani prigovor prodavatelju jer naknadne reklamacije se neće uvažavati.

Ukoliko proizvod ima nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari, što kupac utvrdi po otvaranju proizvoda – kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili sniženje cijene.

Podaci o proizvodima
Fotografije proizvoda simboličan su prikaz i ne jamče svojstva proizvoda. Original Brands d.o.o. ističe kako su fotografije informativne ilustracije te također ne može jamčiti stopostotnu točnost svih prikazanih informacija o proizvodima i uslugama. U slučaju odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na web stranici, Original Brands d.o.o. obvezuje se izmijeniti narudžbu i kontaktirati kupca za dogovor oko alternativnih rješenja. Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na: support@originalbrands.hr

Pravne obavijesti
Internet trgovina www.cmok.hr je vlasništvo poduzeća Original Brands d.o.o. koje i upravlja trgovinom. Svi sadržaji objavljeni u trgovini vlasništvo su Original Brands d.o.o. i ne mogu se koristiti, kopirati, reproducirati ili na druge načine distribuirati bez dopuštenja poduzeća Original Brands d.o.o. te se moraju poštovati sva pravila o autorskim pravima.

Zamatanje poklona

Kupac prilikom kupnje poklona može od nas zatražiti zamatanje. Fiksna cijena zamatanja poklona je 20 kn i vrijedi za svaki naručeni proizvod pojedinačno. Posebne želje i napomene o zamatanju i kome je poklon namijenjen možete nam napisati u napomenama prilikom kupnje.

Ukoliko kupac nema posebnih napomena i želja, poklon ćemo zamotati u neutralni ukrasni papir ili celofan. U takvom slučaju kupac nema pravo na prigovor i žalbu osim u slučaju oštećenja papira prilikom transporta.

Završne odredbe
Prihvaćanjem ovih uvjeta kupnje kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihvaća da oni čine sastavni dio ugovora.
Potvrdom narudžbe Kupac potvrđuje da je pročitao Opće uvjete poslovanja, da se s njima slaže te da oni čine sastavni dio Ugovora o kupnji.

Original Brands d.o.o.

Internet trgovina Cmok

Dubravko Jakičić, direktor